Naturalne sery wędzone

Naturalne sery wędzone

Polskie góry należą zdecydowanie do najpiękniejszych miejsc na Ziemi. Różnorodność przyrody, tajemniczość górskich jaskiń i wąwozów a oprócz tego niedostępność to wyłącznie niektóre walory tych obszarów. Jest również góralska kuchnia, niezwykle wyszukana i oryginalna i zmysły całą gamą zapachów i smaków. Szczególne miejsce w menu zajmują sery góralskie. Firma Marfor z Bażanowic koło Cieszyna, to dwadzieścia lat tradycji w ważeniu serów i oscypków. Tradycyjne technologie i metody produkcyjne oparte na starych, wypróbowanych recepturach, przekładają się na wyjątkowy smak i aromat. W naszym asortymencie znajdują się wyrafinowane Marforki, zarówno w plastrach, jak i różnych zalewach, kuszące wzrok i żołądek wędzone Faruki i Warkoczyki, a oprócz tego cieszący się niesłabnącą popularnością serek Cieszynianka. Wszystkie wyrabiane ręcznie i wędzone naturalnym dymem z drzew olchowych i bukowych.


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 3 (ostatnio: 01.01.2025 00:55:14)

Podlinkuj wpis: